Lessons learned van

de Aansturing

Om ervoor te zorgen dat je alles uit je luidspreker haalt is het noodzakelijk dat de aansturingscomponenten goed matchen. De versterker moet zowel het midden en hoog harmonisch goed aansturen als ook het laag onder controle houden. Daarnaast zijn er ook grote verschillen in de kwaliteiten van de verschillende bronnen en DAC’s. 

Bron
Bitperfect
De belangrijkste taak van de bron is dat het muziek bestand bitperfect wordt gelezen en op een zo hoog mogelijk niveau wordt aangeboden aan de DAC. Er zijn verschillende software oplossingen met goede audio weergave. Onze voorkeur heeft Roon, omdat het naast erg goede audio weergave ook een heel gebruiksvriendelijke bediening heeft en een hele mooie muziek database. De software draait op een eigen streaming server.
Bron
DAC
Omzetting van studiokwaliteit
Digitaal naar Analoog omzetting filtering en timing. Wat er in een DAC gebeurd is best complex. Er zijn best veel DAC's die goed presteren, zij het met kleine verschillen. Wij zijn erg gecharmeerd van de Merging Technologies DAC's, wat ons betreft een klasse apart, die niet voor niets in veel studio's worden gebruikt. Daarnaast zijn wij onder de indruk van de geïntegreerde Lyngdorf TDAI streaming versterkers met ingebouwd DAC. Zowel de Merging als Lyngdorf worden met een netwerkkabel verbonden met de streamingserver.
DAC
Versterker
Kracht en soeplesse
Het doel van een versterker is om het signaal te versterken en daarbij zowel een mooie harmonische weergave van het mid/hoog als een prachtige beheersing van het laag te hebben. Voeding en het versterker principe zijn ook heel belangrijk. Wij hebben meerdere versterkers hele mooie versterkers op onze luidsprekers beluisterd. Zelf hebben wij twee referentie versterkers ontwikkeld, die laten horen waar onze luidsprekers toe in staat zijn. Deze zijn met Ncore en Purify technologie opgebouwd. Tevens zijn we erg onder de indruk van de Lyngdorf TDAI versterkers. Tot slot is bekabeling en stroom voorziening ook heel belangrijk. Wij hebben daarvoor eigen AirTube bekabeling ontwikkeld.
Versterker

De Lessons Learned van de Aansturing.
Natuurlijk kunnen we er nog veel meer over vertellen, maar dit zijn
wel in hoofdlijnen de zaken die wij geleerd hebben en toepassen
.
En tot slot hebben we er nog 1 voor je over 
de Akoestiek.

Natuurlijk mag je ook nu een luisterafspraak plannen,
zodat je met eigen oren kan horen wat er mogelijk is.