TDAI 3400

De TDAI serie van Lyngdorf combineert een zeer krachtige versterker met uitgebreide streaming mogelijkheden, audio processing, een mooie DAC en het gepatenteerde “Roomperfect” in een moderne buizing.
De TDAI 3400 is de perfecte match voor de Daudio M1 monitor – subwoofer oplossing of de Daudio S2 of C1.

Meer informatie op www.lyngdorf.com
 

Prijs vanaf 5500,-

TDAI 1120

De kleinste versie van de TDAI serie van Lyngdorf is een volwaaridge streaming versterker met uitgebreide streaming mogelijkheden, audio processing, een mooie DAC en het gepatenteerde “Roomperfect” in een moderne buizing.
De TDAI 1120 is de perfecte match voor de Daudio M2 monitor – subwoofer oplossing of maar heeft ook voldoende vermogen om de Daudio C1 aan te sturen.
Meer informatie op www.lyngdorf.com

Prijs 1999,-

MP 40

De MP 40 en 60 zijn de High End Surround processors van Lyngdorf. De perfecte basis voor de ultieme thuisbioscoop in combinatie met Daudio luidsprekers. 

Meer informatie op www.lyngdorf.com
 

Prijs 1999,-

daudio w1

de referentie voor high-end

Doel van Daudio is om een “high-end” Open Baffle  Dipool referentie luidsprekers te ontwerpen. Luidsprekers die niets toevoegen,
geen kleuring, 
geen kastresonanties en geen vervorming. Luidsprekers die met gemak een natuurgetrouw geluid neerzet waar je
onafgebroken naar blijft luisteren. 
Om dat te realiseren zijn we op zoek gegaan naar de beste drivers met een levendige & natuurlijke
weergave en de beste elektronische componenten om deze 
drivers te filteren en te versterken.

.

 .

.

.

[one_half]

dipool & design

de optimale behuizing

Het systeem is volledig dipool en heeft een bijzondere open en natuurlijke weergave. De dipoolwerking van deze luidspreker wordt bereikt door gebruik te maken van een open klankbord (baffle) zonder klankkast. De kern van open baffle systemen draait om het gebruik van de zogenaamde ‘backwave’, het geluid dat door dynamische luidsprekers naar achteren wordt afgestraald. De backwave wordt zo min mogelijk gedempt, hij wordt niet opgesloten in een kast en zal dus niet via de wanden van een behuizing terugkaatsen en vertraagd en vervormd door de conus van de luidspreker weer naar buiten komen. Dit zorgt ervoor dat de conus volledig vrij kan bewegen, het typische kastgeluid wordt vermeden. Er worden geen krachten op de conus uitgeoefend anders dan de actie/reaktiekracht als gevolg van het eigen heen en weer bewegen.
Het open baffle principe vraagt om bijzondere woofers, middentoners en tweeters, als we over het gehele frequentiebereik dipoolwerking willen garanderen voor de mooiste weergave. Zie hieronder de beschrijving van de verschillende units. Voor werkelijk goede dipoolweergave is het ook nodig dat alle units, woofers, middentoner en tweeter, op een zo klein mogelijke baffle worden gemonteerd. Voor de tweeter zijn wij zelfs zover gegaan dat we hem vrij hebben opgehangen.
Naast het feit dat open baffle luidsprekers geen kastklank bezitten, geven ze ook een grotere signaal/ruisverhouding dan normale luidsprekers. Dit geldt vooral voor lage frequenties. De verhouding direct en gereflecteerd geluidsvermogen wordt in de luisterruimte verbeterd met een factor 3. Baslijnen zijn daardoor altijd goed te volgen en gonzen niet na.
Met het nauwkeurig volgen van alle principes die nodig zijn om een bijna ideale dipool luidspreker te maken zijn wij erin geslaagd om een referentie neer te zetten die ook nog eens vriendelijk is van afmetingen.
Vanuit de technische eisen van het open baffle concept zijn we met interieurarchitecten en ontwerpers aan de slag gegaan om de vormgeving van de luidspreker aansprekend en innovatief te maken. Hiermee hebben we een eigentijds vormgevingsconcept gecreëerd die door zowel heren als dames wordt gewaardeerd en eenvoudig is aan te passen aan persoonlijke wensen. 
 
 

[/one_half]

[one_half_last]

.

[/one_half_last]

[one_half]

.[/one_half]

.. 

.

.

.

.

behuizing

dipool W-frame

Het dipool W-frame is gemaakt van hoogwaardig plaatmateriaal. De frames worden zeer nauwkeurig op een CNC freesbank vervaardigd. De kastverbindingen zijn voorzien van deuvels, 45 graden afgeschuind en volledig verlijmd, waardoor een precies passend frame ontstaat met zo min mogelijk lijmnaden. Voor het design zijn de hoeken van de kast afgerond. Het W-frame heeft minimale resonanties en optimale output. Hierdoor ontstaat een diepe schone dipool basweergave.
De mid-woofer heeft een kleine baffle die optimaal is gedimensioneerd voor de weergave van het middengebied.
De tweeter hangt helemaal vrij voor de best mogelijke ruimtelijke weergave van de hoge tonen.
Zowel qua design als qua weergave is dit een optimale behuizing.  

[one_half]

.

.

air motion

alle details aanwezig

Voor het hoog maken we gebruik van een prachtige
dipool air motion tweeter, wat ons betreft de
 referentie voor
de weergave van hoge tonen. Deze unit is
 recent geheel opnieuw
ontworpen en voorzien van een nieuw lichtgewicht membraan.
Mede hierdoor heeft deze unit een zeer fraaie spreiding en
plaatsing en nog belangrijker een heerlijke natuurlijke weergave
met prachtige dynamiek. Alle hoge tonen en details
zijn hierdoor moeiteloos te volgen.
 

[/one_half]

[one_half_last]

6378-4-dipole-1[/one_half_last]

[one_half]

[/one_half]

[one_half_last]

.

mid-woofer

natuurlijke echtheid was het doel

We wisten dat deze super snelle en uitstekend gecontroleerde
mid-woofer geweldig klonk, en daarom hebben we de ontwerpers
gevraagd om voor onze dipool speaker een speciale versie te
ontwikkelen. Deze unit is snel en precies, het membraan heeft
geen nare opbreek verschijnselen en heeft mede daardoor een
zeer prettige en heel natuurlijk weergave. Het grootste voordeel
van deze unit ontdek je pas na heel lang luisteren. Je luistert
namelijk niet naar de unit maar naar de muziek. Niets
irriteert en je wilt blijven luisteren. Ons inziens het grootste
compliment voor een unit. 

[/one_half_last]

[one_half]

.

.

woofer

laag met druk en details

Een dipool woofer heeft het extra zwaar. De controle is dan ook erg belangrijk. Daarbij is een lange lineaire slag benodigd om de juiste druk en emotie neer te kunnen zetten. Deze nieuw ontwikkelde unit is zeer snel en heeft een enorme magneet zodat hij zeer goed gecontroleerd kan worden en heeft een prachtige lichte en zeer stijve aluminium conus. In de Daudio W1 staan twee woofers symmetrisch tegenover elkaar.  Hiermee creëren we maximale  performance bij minimale trillingen en vervorming.
Een bijkomend voordeel is dat ze niet dominant zichtbaar aanwezig zijn in het  ontwerp. Heel mooi om te zien, nog beter om te horen!
 
[/one_half]

[one_half_last]

[/one_half_last]

.

.

[one_half]

.

.
Actief filter
laagregeling

[/one_half]

[one_half_last]

.

filter

optimale overgang

Met het filter wordt de overgang van de units bepaald. Na uitgebreide metingen en luistertests, gebaseerd op jarenlange ervaring, zijn wij voor de Daudio W-1 uitgekomen op een combinatie van een actief filter voor de laag/mid overgang en een passief filter voor de mid/hoog overgang. Deze hybride actief/passief aanpak maakt het mogelijk om de mid/hoog combinatie aan te sturen met uw eigen favoriete versterker. De overgangen zijn zo gekozen dat de units zo goed mogelijk hunnen laten horen waar ze toe in staat zijn, zonder iets toe te voegen aan het geluid. De beide filters zijn opgebouwd uit  hoogwaardige componenten. De weergave van de lage frequenties is regelbaar en daarmee af te stemmen op uw luisterruimte.
[/one_half_last]

[one_half]

.

actief laag

separate versterkers

Omdat laag en mid/hoog weergave andere eisen stellen aan een versterker en elkaar beïnvloeden is het aan te raden om hiervoor separate versterkers toe te passen. Dit wordt ook wel bi-amping genoemd. Wij hebben daarom voor de Daudio luidspreker een bi-amping versterker samengesteld. Hiermee wordt het uiterste uit de speaker gehaald. Het actieve filter is ingebouwd in deze versterker. We noemen deze versterker de Daudio ASP/AMP. De ASP/AMP wordt in tweevoud geleverd, een voor elk stereokanaal, een betere kanaalscheiding dan op deze manier is niet mogelijk. U heeft dus met de Daudio luidsprekers helemaal geen eindversterkers meer nodig, aansluiting van een bron met volumeregeling is voldoende!
De ASP/AMP bevat ook een lijn uitgang voor het mid/hoog, hiermee is het mogelijk om een eigen versterker naar voorkeur toe te passen voor de mid/hoog weergave. Dit hoeft echter niet, aangezien de Daudio versterkers al van absolute topklasse zijn. Wij hebben echter ook oog voor de liefhebbers van klasse-A en buizenversterkers, die deze kunnen toepassen voor de midden en hoge tonen met blijvende inzet van de Daudio versterkers voor het actieve laag.

[/one_half]

[one_half_last]

[/one_half_last]

[one_half]

.

[/one_half]

[one_half_last]

.

dac & volume 

van digitaal naar analoog

We hebben tegenwoordig bijna alleen maar digitale bronnen. Of het nu een CD, TV of netwerkstreamer is, ze bieden allemaal een digitaal signaal aan. De omzetting van het digitale signaal naar het analoge signaal is essentieel bij het realiseren van een optimaal geluid. Een goede DAC zorgt ervoor dat het geluid weer analoog klinkt, dus minder scherp, meer rust, meer ruimte en betere plaatsing. Daudio heeft daarvoor een DAC met volumeregeling  en bronkeuze samengesteld, die volledig met de afstandsbediening is te bedienen.
De digitale trend wil niet zeggen dat wij de liefhebbers van analoge bronnen vergeten zijn. Er vindt tegenwoordig een opleving plaats van het draaien van de ouderwetse langspeelplaat. Daarom bevat onze DAC met volumeregeling twee volledig transparante analoge ingangen waar geen enkele vorm van signaalbewerking op wordt toegepast.

[/one_half_last]

.

daudio

dipool design audio
betaalbare high-end audioproducten en dienstverlening
.
Uiteindelijk wil iedereen het beste!