Hoe Daudio ontwikkelt

Het doel: de best mogelijke luidspreker creeren. Dit hebben we gerealiseerd door een innovatieve co-creatie met ’s werelds beste ontwerpers. Het resultaat van dit design traject is: een open dipool behuizing, modern design, de beste dipool woofers en tweeters, een optimale baffle grootte en een unieke cross-over aanpak opgebouwd met de beste componenten.

Dipool

We hebben alle soorten kastvormen uitgeprobeerd en daarbij de voor en nadelen naast elkaar gelegd. De dipool open baffle luidspreker heeft de minste verkleuring, vertraging en vervorming. De ruimtelijke weergave, plaatsing en diepte zijn uniek en daarbij staat het geluid volkomen los van de luidspreker. 

Modern design

Dipolen hebben door het ontbreken van de kast een groot voordeel voor ontwerpers. Ze nemen minder ruimte in en zijn eleganter te ontwerpen, omdat ze minder log zijn dan kastluidsprekers. 
De ontwerpers van Daudio hebben gezocht naar een minimalistische benadering waarbij vorm en functie maximaal samenvallen. 

De beste dipool drivers

De meeste drivers worden door de fabrikanten ontwikkelt voor algemene toepassing. Door nu drivers speciaal te ontwerpen voor in ons geval dipool toepassing, worden ze sneller en neemt de vervorming nog verder af. 
De ervaring van 35 jaar luidsprekerunits bouwen van onze leveranciers samen met onze dipool benadering heeft geleid tot een aantal extreem goede drivers die we gezamenlijke hebben ontwikkeld. En daar zijn we best trots op. 

Baffle optimalisatie

De afmetingen van een klankbord zijn ook erg belangrijk Bredere baffles hebben meer reflecties maar ook meer rendement. Het is dus zoeken naar het optimum tussen een schone weergave en zoveel mogelijk rendement.

Filtering

Tenslotte de filtering. meeste drivers worden door de fabrikanten ontwikkelt voor algemene toepassing. Door nu drivers speciaal te ontwerpen voor in ons geval dipool toepassing, worden ze sneller en neemt de vervorming nog verder af en tevens laten we ze zo maken dat we ze makkerlijker en beter kunnen filteren. 
De ervaring van 40 jaar luidsprekers bouwen en filters optimaliseren voor allerlei soorten luidspreker en onze dipool filter ervaring heeft geleid tot een unieke slimme filter aanpak, met als resultaat een open en eerlijke muzikale weergave. En daar zijn we best trots op. 

Integratie

Maar met een perfecte luidspreker zijn we er nog niet. Want de luidspreker moet ook goed aangestuurd worden en ook moet de akoestiek in de ruimte op orde zijn. Daarom hebben wij ons ook verdiept in de aansturing en akoestiek, om te kunnen laten horen waar onze innovatieve dipool luidsprekers toe in staat zijn.

Wij hebben met verschillende versterkers getest en vertellen daar graag meer over. Ook hebben wij een mooie referentie versterker ontwikkelt, waarbij we onze eigen pre-amp combineren met de veel geprezen Hypex Ncore of Purify Eigentact eindversterker modules. Deze combineren wij met een selectie van High End dac’s en streamers en onze eigen AirTube bekabeling. En tot slot hebben we ook veel ervaring opgedaan met het optimaliseren van de akoestiek.

Pas als alles klopt krijg je het optimale resultaat.